7 ur
Trajanje
7/10
Težavnost
18+
Starost
Pokljuka
Destinacija
Apr – Okt
Mesec

Pokljuka je z gozdom pokrita visoka kraška planota v Julijskih Alpah. Je največja zaokrožena gozdna površina v Triglavskem narodnem parku. Dolga je 20 km in skoraj toliko tudi široka. V razponu od 1000 do 1400 m je okoli 6300 ha gozdov, v katerih prevladuje smreka. Razgibano površje skritih brezen, zaraščenih vrtač in dolinic je ostanek delovanja pokljuškega ledenika. Za njim so ostala pokljuška barja in zamočvirjene, težko prehodne gozdne površine. Barja spadajo med najjužnejša visoka barja v Evropi.

ODHOD/PRIHOD na parkirišču pred parkomatom na Rudnem polju
ZBOR ob 8:45 uri
ČAS ODHODA ob 9:00 uri
ČAS PRIDHODA ob 16:00 uri / približno
RAZDALJA  33 km / približno 7 ur
VIŠINSKA RAZLIKA
630 m
VKLJUČENO
7 ur prijetnega in dinamičnega kolesarjenja
sodelovanje z lastnimi kolesi
fantastične fotografske priložnosti
strokovno vodenje prijaznega gorsko kolesarskega vodnika
kavica na prvem postanku
kosilo na tretjem postanku

ZAHTEVNOST: 7/10

Težavnost vzpona: V2. Težavnost spusta: S2. Zahtevnost ture: K1 (težavnostne lestvice so od V1-V7 in S1-S7)

Kolesarjenje primerno za vse z dobro telesno kondicijo. Zaželena so gorska kolesa z široko profiliranimi pnevmatikami (vsaj prednje vzmeteno), kolesarska čelada in ostala zaščitna oprema, rokavice, sončna očala in krema, rezervna zračnica, primerna oblačila (nepremočljiva tanka jakna, rezervna suha oblačila ipd.), hrana in pijača iz nahrbtnika.

Kolesarski izlet se izvede ob udeležbi najmanj 5-ih prijavljenih.

Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila vodje kolesarskega izleta. S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti kolesarskega izleta, ter da izpolnjuje zdravstvene in fizične pogoje za varno sodelovanje. V primeru slabega vremena bomo izlet prestavili.

Vabljeni v to čudovito zeleno oazo na prostem. 😉🤘 Uživajte v kolesarski turi z izkušenim, prijaznim in profesionalnim kolesarskim vodnikom. V bistvu si želimo, da bi z nami spoznavali nove kraje  in se ob tem odlično zabavali.

Naš kolesarski izlet na Pokljuko, bomo začeli na Rudnem Polju (1347 m). Zatem nas bo pot vodila po makadamskih poteh proti Uskovnici (1154 m), kjer si bomo privoščil prvo pavzo in kavico. Seveda si bomo vzeli tudi nekaj minut za fotografijo narave, ki je tukaj narvnst prečudovita.Sledi kolesarjenje proti Planini Zajamniki (1293 m) ki se nahaja na skrajnem južnem robu planote Pokljuke. To je resnično čudovita planina, ki jemlje dih tistim, ki jo vidijo prvič in napolni z energijo vse ki se pojavijo tam. Tu se bomo vstavili za ½ ure in naredili nekaj nepozabnih fotografij.Od tu dalje bomo kolesarili skozi gozd po urejenih gozdnih poteh in makadamu do Šport Hotel-a ( 1269 m) na Pokljuki, kjer se bomo ustavili za  uro in pol in si privoščili zasluženo kosilo.Nato sledi kolesarjenje proti naši zadnji Planini Javorniki na Pokljuki. Tu si bomo privoščili še zadnjo kratko pavzo za fotografije, sprostitev in razmislek o tem kako lepa je naša Slovenija. Od tu dalje, bomo kolesarili skozi gozd proti naši končni točki – Rudno polje.

Ocene Izletov

Izlet še nima objavljenih mnenj.

Oddaj Mnenje

Ocene