Sanje vsakega kolesarja

S kolesom grem lahko v trgovino ali  okoli sveta. Lahko grem sam ali v dvoje, če pa so trije ali več, ni nikoli odveč.

Svet s kolesa ni isti svet kot ga vidimo iz avta ali peš. Tudi odgovornost, ki jo imamo do sebe in drugih, je na kolesu posebne vrste. Si, preprosto, nekdo drug in nekako »prisiljen« utišati svoj nemirni um. Posebej v skupini. Če smo že samo trije je zanesljivo še nekdo z nami. S številom tri se pravzaprav začne svet števil in čarobnost sozvočja v skupini ob tem zares zaživi.

Omejenost  svobode pešaka je večplastna, sicer znana pri vsakovrstnih premikanjih, a se na kolesu,  že zaradi božajočega vetra, prelevi v občutek letenja, kot v jati, ki ima podobna varovala kot jata ptic.

Med daljšim kolesarjenjem  prihajajo na površje sicer mnoge značajske lastnosti, ki jih običajno prikrivamo. Bolj ko je pot sproščena, igrivejši smo in bolj ko se bližamo večjim obremenitvam, bolj se izrisuje naša temnejša stran meseca. Za naše samospoznanje in spoznavanje drugih v skupini je oboje dobro. Posebna kakovost naših potovanj je sposobnost našega kolesarskega vodnika, da zorkestrira vsa razpoloženjska stanja med potjo v novo radost, ki bo kasneje dobrodošla povsod.

Torej, veselo na kolo.

Komentarji

Dodaj odgovor